Frankrig varmer op til dansk møde med tiltrængt sejr

Paris
FBL-NATIONS-FRA-AUT Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Frankrig fik sin første sejr og kom væk fra sidstepladsen i Nations League-gruppen ved at slå Østrig.

I femte forsøg lykkedes det endelig for Frankrigs verdensmestre at komme på tavlen med en sejr i dette års Nations League.

Efter blot at have fået to point i de første fire kampe vandt Frankrig torsdag aften med 2-0 over Østrig hjemme på Stade de France.

Dermed kom Frankrig væk fra gruppens sidsteplads, der efter sidste runde på søndag resulterer i nedrykning til det næstbedste lag i Nations League.

Frankrig, der søndag aften gæster Danmark i Parken, har nu fem point, mens Østrig er sidst med fire point i gruppe 1. I toppen fører Kroatien med ti point foran Danmark med ni efter torsdagens sejr på 2-1.

Frankrig er hårdt ramt af afbud til landskampene i denne uge, men Didier Deschamps har dog en enorm bredde at trække på som landstræner.

Efter en målløs første halvleg var det Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé, der scorede det forløsende mål til 1-0 ti minutter efter pausen.

I høj fart tog han på dribletur uden for feltet, og han skar ind i feltet, før han udplacerede den østrigske keeper Patrick Pentz.

Ti minutter senere blev det 2-0, da Antoine Griezmann serverede for Olivier Giroud, der headede bolden hårdt i kassen.

Med målet blev Giroud, der er 35 år og 357 dage gammel, den ældste målscorer på Frankrigs landshold nogensinde.

Kort efter burde Mbappé have scoret til 3-0, men efter at have afdriblet målmanden fumlede han bolden ud over baglinjen.

I gruppe 4 styrer Holland mod gruppesejren efter at have vundet 2-0 ude over Polen torsdag aften.

Det skete på scoringer af Cody Gakpo og Steven Bergwijn.

Samtidig vandt Belgien hjemme med 2-1 over Wales på mål af Kevin De Bruyne og Michy Batshuayi, der også lagde op til hinandens mål. Kieffer Moore reducerede for Wales efter pausen.

Resultaterne betyder, at Holland inden sidste runde fører med 13 point foran Belgien med 10.

Netop de to lande tørner sammen i Holland på søndag, men Holland vandt den første indbyrdes kamp med 4-1 og bliver svær at fravriste førstepladsen.