Magnussen er langt fra point i Mercedes-triumf på Spa

AUTO-PRIX-F1-BEL Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

George Russell vandt søndagens grandprix i Belgien foran holdkammeraten Lewis Hamilton. Magnussen blev 15'er.

Kevin Magnussen var igen uden for pointene, da han søndag blev nummer 15 i Formel 1-grandprixet i Belgien, hvor Mercedes tog en overraskende dobbelttriumf.

Fra startpositioner i tredje og anden række på Spa-banen vandt George Russell efter et perfekt valg af strategi foran Lewis Hamilton.

Oscar Piastri (McLaren) tog den sidste plads på podiet, mens verdensmester Max Verstappen kørte sig op på en femteplads fra en startposition som nummer 11.

Hollænderen fører dermed stadig suverænt i VM-stillingen.

Ferraris Charles Leclerc havde fået pole position, efter Max Verstappen ellers havde kørt sig til det, men allerede inden kvalifikationen vidste den hollandske verdensmester, at han ville få en straf på ti startplaceringer for at have skiftet motor.

Leclerc kom godt afsted, men det var Lewis Hamilton i sin Mercedes fra tredje startposition, der stjal opmærksomheden de første omgange.

Først gik briten forbi Sergio Perez (Red Bull) i forbindelse med starten, inden han på de første omgange også fløj forbi Leclerc.

Længere nede i feltet holdt Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen deres placeringer som 16 og 17 fra løbets start, hvor ingen uheld indtraf.

Hamiltons holdkammerat, George Russell, der startede som nummer seks, valgte en strategi med et pitstop, der endte med at give pote.

Først til allersidst kom Hamilton op til Russell, men holdt sig bag, mens en hurtig Oscar Piastri lige nøjagtig ikke kom tæt nok på til at sætte et angreb ind på Mercedes-duoen.

Dermed cementerede Mercedes, at de har genfundet tidligere form. Ud af de seneste fire løb har Mercedes vundet tre af dem.

Kevin Magnussen kørte også en strategi med kun ét pitstop modsat Hülkenberg. Det sendte danskeren forbi sin holdkammerat og op på en 15.-plads efter at være startet som nummer 17.