Odense vinder i Tyskland og nærmer sig CL-kvartfinalen

Bietigheim
Kvindehåndbold placeringskamp mellem Viborg HK og Odense Håndbold ved Santander Final4 i Blue Water Dokken i Esbjerg lørdag den 30. december 2023. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

De fynske håndboldkvinder slog Bietigheim med 28-25 og øgede forspringet til nummer tre i CL-gruppespillet.

Håndboldkvinderne fra Odense kan så småt øjne et avancement til kvartfinalerne i Champions League.

Søndag forsvarede fynboerne andenpladsen i gruppe A med en udesejr på 28-25 over de nærmeste forfølgere fra tyske Bietigheim.

I kampens indledning var der ikke meget, der fungerede for de danske gæster, der måtte vente mere end syv minutter på den første scoring. Ovenikøbet fik Elma Halilcevic et hurtigt rødt kort og var dermed udvist.

Bietigheim, der trænes af danske Jakob Vestergaard, bragte sig foran med 4-0 i en skidt fynsk start, før Malin Aune fik reduceret for gæsterne.

Stille og roligt fik Odense-spillerne spist sig ind på det tyske forspring, og efter 13 minutter kunne hollandske Bo van Wetering bringe Odense foran med 6-5.

Kampen vippede frem og tilbage frem mod pausen, og gæsterne lykkedes med at gå ind i omklædningsrummet foran 11-10.

Bietigheim kom bedst i gang i anden halvleg og kom foran 16-14, men så ramte Odense en stærk periode.

Odenses Maren Aardahl missede et straffekast, men ragede returbolden til sig og gjorde det til 17-17.

I det fynske mål leverede Yara ten Holte flere pragtredninger, hvilket banede vejen for en Odense-føring på 21-17.

Midt i den stærke fynske periode blomstrede hjemmeholdet pludselig op. Fem tyske scoringer i træk gav Bietigheim en føring på 22-21 før de sidste ti minutter af den vigtige kamp.

Tilmed stod det også klart, at Odense måtte undvære Dione Housheer i resten af kampen, da hollænderen modtog rødt kort for at rive en modstander omkuld.

Selv om det hele begyndte at tippe Bietigheims vej, så fandt fynboerne en vej ud af problemerne.

En stærkt spillende Bo van Wetering på venstrefløjen gjorde det til 25-23 med godt fem minutter tilbage.

Fornemme redninger i målet fra Yara ten Holte var med til at sikre sejren til trods for et par dårlige Odense-afslutninger i slutfasen.

Odense indtager andenpladsen i gruppe A med 14 point bag ungarske Györ med 18 point efter ni spillerunder.

CSM Bucuresti rykker op på tredjepladsen med 11 point efter en sejr søndag over Buducnost. Bietigheim har ti point på fjerdepladsen.

De to bedste hold efter 14 runder går videre til kvartfinalerne i Europas største klubturnering. Holdene, der placerer sig fra 3.- til 6.-pladsen i gruppen, kvalificerer sig til en playoffrunde, hvor vinderne går i kvartfinalen.