Polakker sender Brøndby ud af Europa

UEFA Conference League qualifying - Legia Warszawa vs Broendby IF Foto: Leszek Szymanski/Ritzau Scanpix

Brøndby er ude af Europa efter 1-1-resultat ude mod Legia Warszawa, der gik videre med en samlet sejr på 4-3.

Brøndby magtede ikke at slå Legia Warszawa over to kampe og er ude af Europa, før det nåede at blive sjovt.

I torsdagens kamp ude mod Legia Warszawa skulle Brøndby bruge en sejr efter at have tabt den første kamp på hjemmebane med 2-3.

Brøndby spillede dog kun 1-1 i torsdagens kamp ude mod polakkerne, som dermed avancerede til den afgørende playoffrunde om at komme i Conference League med en samlet 4-3-sejr.

I Warszawa leverede Brøndby i lange perioder en godkendt indsats. Og isoleret set var uafgjort ikke et skidt resultat.

Nederlaget fra den første kamp i Brøndby blev dog dyrt, og det er her, at den største evaluering og løftede pegefinger vil blive placeret. Brøndby smed i den kamp en 2-1-føring til slut.

Optimismen var der dog fra start hos Brøndby, og angriberen Yuito Suzuki var tæt på at score på et fladt spark, der sneg sig lige uden om den ene stolpe.

Efter en halv time sparkede Brøndby-angriberen Mathias Kvistgaarden forbi mål, og to minutter senere afsluttede han lige på den polske keeper Kacper Tobiasz, der verfede bolden til hjørnespark.

Kort efter blev Brøndby tildelt et straffespark for en arm på bolden af en af hjemmeholdets spillere.

Anfører Daniel Wass sparkede sikkert 1-0-føringen i nettet efter 38 minutter og gav Brøndby det mål, der gav balance i regnskabet.

Men så skete der det, der ikke måtte ske set med danske briller.

Tre minutter inde i første halvlegs tillægstid udlignede polakkerne til 1-1, da Radovan Pankov headede et frispark i mål.

Dermed skulle Brøndby på måljagt i anden halvleg, men hjemmeholdet forskansede sig godt.

Det blev kun til få farlige forsøg fra Brøndbys side. Blandt andet forsøgte Wass sig med et kvalificeret langskud, der gik lige over mål.

Trods et godt pres fra Brøndby til slut, så blev der ikke scoret mere i kampen.

Det samlede nederlag gør ekstra ondt på Brøndby, der havde udsigt til en langt mere overkommelig opgave i den sidste opgave i kvalifikationen.

I stedet er det nu Legia Warszawa, der står med store chancer for at nå Conference League, da der venter på papiret nemmere modstand i enten FK Auda fra Letland eller FC Drita fra Kosovo.