Leserbrief

„Godt arbejde Esbjerg og held og lykke“

Godt arbejde Esbjerg og held og lykke

Godt arbejde Esbjerg og held og lykke

Karsten Byrgesen
Fredericia
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Ein Leserbrief von Karsten Byrgesen, Nye Borgerlige.

Klimatopmødet i Esbjerg d. 18. maj er med til at sætte en tyk streg under Esbjerg som nordens vind- og energi by nr. 1. Kampen er hård om vindmilliarderne og derfor er det godt og flot, at Esbjerg har trukket fra land. Esbjerg - Vestjyllands hovedstad - er med sin havn og infrastruktur Nordeuropas førende by og havn, når det kommer til vindenergi og grøn omstilling. Der er helt fair, at Esbjerg anerkendes for det enorme arbejde som byen, befolkningen og virksomhederne har ydet for at stå som et grønt kraftcenter. Der kan etableres tusindvis af arbejdspladser til alt fra højtuddannede eksperter, til specialarbejdere og engagement af lokale erhvervsdrivende, hoteller, dagligvareforretninger og mulighed for yderligerestyrkelse af uddannelsesområdet. Vestjylland gøres endnu mere attraktiv. Esbjerg har det der skal til. Det hele er lige ved døren nemlig Nordsøen, Knowhow, jernbane, lufthavn og motorvej. 

Topmødets vigtighed understreges af, at regeringschefer og energiministre fra Belgien, Holland og Tyskland, samt EU-kommissionens formand Ursula Von Der Leyen deltager, sammen med relaterede nationale og internationalevindenergi virksomheder. 

Vindenergi hører til på havet. Det generer mindre eller slet ikke og det bruger ikke dyrebare landbrugsarealer, eller fortrænger faunaen i bred forstand. Landvindmøller er billigere at opføre end havvindmøller, men hensynet til naturen og naboer, gør det prisen værd. I regeringens seneste energiplan, skal Danmark plastres til med vindmøller, og det skulle undre mig, hvis det ikke er men landkommunerne og udkants Danmark, der skal betale den pris. Men nej tak, og skal det endeligt være, så start vindmølleopsætningen på Strandvejen mellem København og Helsingør og i Køge Bugt området.

Karsten Byrgesen, Folketingskandidat, Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia

Mehr lesen

Leserbrief

Borgmester Jan Riber Jakobsen
„Flensborg Fjord til et UNESCO Biosfæreområde“

Leserbrief

Meinung
Eggert Mumberg
„ Bierdosen im Grenzhandel – ein rein dänisches Problem“

Leserbrief

Meinung
Rainer Naujeck und Christian Dirschauer
„Grenzüberschreitende Zusammenarbeit in Gefahr“

Leserbrief

Meinung
Paul Werner Dall
„In Dänemark stehen die Räder still “

Diese Woche in Kopenhagen

Walter Turnowsky ist unser Korrespondent in Kopenhagen
Walter Turnowsky Korrespondent in Kopenhagen
„Wenn die Meere Wälder wären, würden wir sie nicht sterben lassen“

Leserbrief

Meinung
Linda und Jens Kr. Hansen
„Beskyt de bløde trafikanter – vi kræver en cykelsti!“